Dos medalles pels runners elvendrell al Ct. Catalunya de marxa en ruta

By 22 de febrer de 2016General

IMG_2933 El Campionat de Catalunya de Marxa en ruta cel•lebrat el passat diumenge 21 de febrer al Vendrell va ser testimoni de les dues primeres medalles en aquesta disciplina d’atletes del club d’atletisme runners elvendrell. Per una banda, el Pau Calatayud, a la prova dels 2000mm aleví, es proclamava campió de Catalunya arribant a meta amb un temps de 10’44”. Per l’altra, i en la metixa distancia, l’equip aleví femení assolia la segona posició per clubs i es penjava la medalla d’argent per equips. Aquesta medalla, a més és la primera que l’entitat assoleix a nivell autonòmic de clubs en la seva breu peró intensa historia.

12719530_1710566522563751_6739434984835664663_oEl circuit, completament pla i situat a l’Avda Palfuriana de Coma-ruga i St. Salvador, mirava impacient el rellotge tot esperant que fossin les 10:00 del matí per poder donar inici a les 8 proves que havien de disputar els prop de 400 atletes inscrits. A més, la meteorología feia l’ullet al 1r Gran Premi de Marxa del Vendrell i, sota un cel blau esplèndid, permetia arrancar puntual i simultàniament les proves cadet masculina i femenia, els 5000mm. En el transcurs de les 5 voltes que s’havien de donar al circuit, els primers classificats, poc a poc, van anar agafant distància i la prova es va anar estirant. Tant l’Iria Teijeiro del CA Canaletes (27’05”) com el Mario Bassas del CE Universitari (26’30”) van arribar en solitari a meta, proclamant-se Campions de Catalunya Cadet i convertint-se en els primers guanyadors de la 1a edició del Gran Premi de Marxa del Vendrell. El cadet femení per equips va ser per l’UA Terrassa. En el cadet masculí, cap equip conseguia clasificar tres atletes a la linia d’arribada i el premi per equips quedaba desert.

Tot seguit i de forma puntual, es donava la sortida a la prova de 3000mm Infantil F. La prova va estar molt disputada durant els dos primers km i, en la darrera volta, la Laura Gutiérrez dels CA Vic va acabar marxant per entrar primera a meta amb un temps de 15’59”. Per equips, el Cornellà At. es va emportar el títol.

A mesura avançava el matí, l’ambient de la prova s’animava i l’Avda. Palfuriana s’omplia d’atletes i espectadors. La prova dels 3000mm Infantil M va ser molt disputada i, fins els metres finals, el grup capdavanter de tres atletes es va mantenir junt. Al final, la victoria va ser per l’Albert Jimenez del CA Canaletes, amb un temps de 14’54”. Per equips, el CA Canaletes no va tenir rival i es va emportar el títol situant a 4 dels seus atletes entre les 6 primeres posicions.

Amb les proves d’alevins va arribar el moment més intens de la matinal. Primer amb la prova femenina, en la que hi havia més de 60 atletes i on la Xènia Cáceres del CA Viladecans, en un intens i bonic sprint final es proclamava campiona de Catalunya amb 10’35”. Per equips el Gavà aconseguia la primera posició.

A la prova Aleví M, el Pau Calatayud del CA Runners Elvendrell i l’Àlex Cemborain del CA Viladecans van encapçalar la prova des de l’inici en un frec a frec molt interessant . Gran i emocionant cursa de tots dos que no es va resoldre fins els darrers metres, quan l’Àlex va ser desqualificat al rebre la tercera amonestació. El Pau Calatayud, va entrar a meta animat i molt aplaudit pels seus companys d’entrenament amb un temps de 10’44”, i convertint-se així, en el primer Campió de Catalunya del club en aquesta especialitat. Per equips, el CA Canaletes va tornar a situar-se en el lloc més alt del podi al col•locar tres dels seus atletes entre els 8 primers classificats.

La darrera cursa de la matinal va ser el benjamí. Com en els cadets, es van cel•lebrar simultàniament les proves masculina i femenina. Prova molt disputada i amb molta participació. En la categoría femenina, les 4 primeres atletes van entrar amb un segon de diferencia. La Mireia Claret de l’Avinent Manresa, amb 5’53”, va ser la guanyadora. En categoría masculina, el Guillem Font del Cornellà At. va vencer la prova de forma més clara amb un temps de 5’43”. Per equips, l’Avinent Manresa en noies i el CA Montornès en nois es van emportar els títols de club.

L’entrega de premis va comptar amb la presencia del Ferran Trillas, Regidor d’Esports del Vendrell, la Gemma Solé, Representant territorial de la Secretaria General de l’Esport a Tarragona i el Pablo Sanchis, President del club d’atletisme Runners Elvendrell. La cirereta del pastís va ser poder comptar en aquesta cerimònia amb els marxadors internacionals Chuso Garcia Bragado, Maria Vasco i Eva Pérez als quals volem agraïr la seva participació en la cloenda convertint en màgic el final d’aquesta primera edició de la prova al Vendrell.